Hur ett foto blir till

By on 3 mars, 2017

image

Det är fredag förmiddag, frukosten är undanplockad och kläderna är på. Utanför fönstret verkar det vara blåsigt och kallt, så vi nyttjar det mesta av den vinter som är kvar och stannar inomhus för en extra mysstund. Vi tittar i böckerna om Max och hans hund. Bläddrar fram och tillbaka, pekar på hunden var än vi kan se den. Jag berättar om Fuzzy Wuzzy, och låter vår lillas grå nallar hoppa än hit och än dit. Igen och igen. Så plötsligt tittar solen fram, når min lilla tjej i soffan där hon sitter. Jag hämtar kameran. Och månadskortet, det har hon ändå velat leka med hela veckan. Jag sätter det mot kudden alldeles intill vår lilla. Hon sneglar på det men låter det stå kvar, följer mig istället med blicken och ler när jag lyfter kameran. Lill-Wuzzy får ligga i knäet nu, men stor-Wuzzy hamnar på golvet när hon sträcker ut ett ben. Hon tittar mot golvet till, söker min ögonkontakt igen och gör en gest som säger ”borta”. Jag skrattar inombords för så söt hon är, vår lilla. Böjer mig sedan fram, lyfter upp nallen och sätter den i soffan, alldeles intill henne, och tänker att nu puttar hon väl ner den igen. Men nöjt sitter hon kvar där mellan kortet och nallen, ler stort mot mig och mot kameran. Är hon så van vid att fotograferas nu?

imageimage

Posted in: Okategoriserade